среда, 6 ноября 2013 г.

Навчіть дитину правильному диханню

Навчання правильному диханню - одна з основних форм фізичного виховання дітей з ослабленим здоров'ям. Порушення функцій дихання перешкоджає нормальному насиченню крові киснем , призводить до порушення обміну речовин , ускладнює виконання фізичних навантажень . Правильне дихання необхідно для здоров'я дитини так само , як і правильне харчування. Тому виконувати дихальну вправу треба з дитинства.

Вони вводяться в комплекси вправ вже для 1,5 -2 -місячних дітей. Коли малюк підросте , мати може займатися розвитком дихального апарату дитини у формі гри з ним. Наприклад , дати кульбаба і запропонувати подути на нього спочатку ротом , а потім носом. Зазвичай діти із задоволенням включаються в гру. До таких вправ - ігор можна віднести пускання мильних бульбашок , задування свічки , нюхання квітки та ін Під час прогулянок за містом і в парку треба привертати увагу дитини до чудесного запаху чистого повітря , змушувати повільно вдихати носом , щоб як слід відчути його , а потім повільно і глибоко видихати . Щоб малюку було цікаво , попросіть його проаналізувати склад повітря (до речі , так він швидше навчиться розрізняти запахи) .

Потрібно привчити дитину до дихання через ніс. Це найбільш доцільне і природне дихання . Дихання має бути повним , щоб розширювалася грудна клітка і розвивалися м'язи живота. Покажіть , як втягувати живіт і скорочувати його м'язи під час дихання. Для цього покладіть дитину на спину і притисніть руками його живіт , а потім попросіть його втягнути живіт , щоб він став плоским і запалим .

Пам'ятайте , що діти запам'ятовують дихальні вправи і оволодівають навичками довільного управління диханням набагато швидше дорослих , але якщо заняття нерегулярні, то вони так само швидко втрачають отримані навички .

Комментариев нет:

Отправить комментарий